Nummer 1.180

Deze week in Tertio: Complotdenkers associëren we met irrationele, onwetenschappelijke mensen. De waarheid is veel complexer: complotdenkers voelen zich thuisloos in deze wereld.  Het gaat om een existentiële zoektocht. Ze leren ons zelfs kritischer te staan tegenover wat ons wordt verteld. “De complotdenkers slaan daarin misschien door, maar goedgelovigheid is even problematisch.”

25 september is Werelddag van Migranten en Vluchtelingen. Tertio sprak met Nicole de Moor, staatssecretaris voor Asiel en Migratie.

In Nicaragua woedt een open oorlog tussen de kerk en dictator Daniel Ortega. Bisschop Rolando Alvarez belandde zelfs in de gevangenis. Wat is er aan de hand?

Net als alle Britse vorsten wordt Charles III de “Verdediger van het geloof”. Wat betekent dat vandaag in een sterk geseculariseerde samenleving?

Sint-Pieter als wachter aan de hemelpoort is het voorwerp van heel wat grapjes en verhalen. Een historische trip langs stichtende verhalen met vooral veel humor.

Afbeelding

Verder in dit nummer

Columniste Ineke Evink over ingebeelde veiligheid
Studentenpastor Xenia Geysemans: ‘Het Christusmysterie trekt mij aan’
Filosoof Rudi Safranski over eenling zijn als levenslange opdracht
Abonnee? Lees verder in ons archief Nog geen abonnee? Neem een abonnement, lees meteen verder en krijg toegang tot meer dan 10.000 artikels