Nummer 1.179

In alle kerkelijke milieus hoor je de hartstochtelijke vraag hoe we jongeren kunnen betrekken bij het geloofsverhaal. Ook de paus  onderstreept dat jongeren de toekomst van de kerk zijn. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Tertio gaat op zoek hoe de kerk bruggen naar jongeren kan slaan en presenteert zes kernvoorwaarden voor een levendige geloofsgemeenschap.

Ook voor studenten in Oekraïne gaat het leven verder. Viktor Poletko geeft als docent vanuit België afstandsonderwijs aan zijn studenten in Lviv.

In onze reeks over merkwaardige kloosters bezoeken we deze week Sint-Catharinadal in Oosterhout. Ontdek meteen het gloednieuwe toekomstproject van de zusters: de aanleg van een wijngaard.

Op 18 en 25 september vindt in Maaseik de Harlindis- en Relindisommegang plaats. Het centrale thema van de evenementen en activiteiten zijn ‘Bouwen’ en ‘Inspirerende Vrouwen’.

500 jaar geleden werd de eerste en enige Nederlander tot paus verkozen.  Museum Catharijneconvent herdenkt de pontificale Utrechter op erg summiere wijze.

U hebt het wellicht al gedacht als u de bombardementen en de tankcolonnes in Oekraïne ziet: die oorlog is een ecologische ramp.

Voor haar kunstproject liet Fabienne Vandersteene zich inspireren door de daadkracht van de pinguïn.

Afbeelding

Verder in dit nummer

Mark Vandevoorde maakt zich zorgen over de samenleving die steeds meer in een sfeer van wantrouwen belandt.
Bénédicte Lemmelein roept de schoonheid van de herfst op en ziet “bescheiden tolkjes van een ons overstijgende werkelijkheid, van troostende bestendigheid in veranderende regelmaat.”
Rony Ceustermans ziet nieuwe katharen opduiken: ze pokeren met de toekomst van de wereld.
Patrick Lateur vertaalde de gezangen van Hildegard von Bingen
Abonnee? Lees verder in ons archief Nog geen abonnee? Neem een abonnement, lees meteen verder en krijg toegang tot meer dan 10.000 artikels