Tertio 996 - Tibetaans Instituut lanceert fundraising

Tibetaans Instituut lanceert fundraising

Op 17 maart zal het zestig jaar geleden zijn dat de dalai lama Tibet moest ontvluchten. De spirituele leider van de Tibetaanse boeddhisten verblijft sindsdien in India. In ons land bevinden zich instituten van het Tibetaanse boeddhisme in Schoten, Brussel en Huy.

De werking en het onderhoud ervan vergen een grote financiële inspanning want het boeddhisme behoort hier niet tot de erkende religies. Het Tibetaans Instituut lanceert daarom deze maand een fundraising om de kosten van de drie centra in ons land te kunnen dragen. “De twee lama’s die de instituten leiden, willen evenwel niet dat de naam van de dalai lama gebruikt wordt voor een Belgisch probleem”, zegt Lea Vanrompay in Tertio 996 van 13 maart.

Vanrompay is lid van de raad van bestuur van de Boeddhistische Unie van België (BUB) die in 2006 een aanvraag indiende om net als de vrijzinnigheid erkend te worden als niet-confessionele levensbeschouwing. Het dossier sleept evenwel aan. “We hebben veel contact met het kabinet van minister Geens”, zegt Vanrompay, die eraan toevoegt dat de minister heeft aangeraden ervoor te zorgen dat de erkenning in het volgende regeerakkoord komt.  

Abonneer of vraag een gratis proefnummer op www.tertio.be

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​