Tertio 991 - Filipijnse bisschoppen bijten van zich af

Filipijnse bisschoppen bijten van zich af

De Filipijnse bisschoppenconferentie (CBCP) publiceerde begin vorige week een verklaring waarin de bisschoppen de gelovigen om vergeving vragen voor de lange tijd  die ze nodig hadden om een gemeenschappelijke stem te vinden. De Filipijnse kerk ligt onder vuur van de Filipijnse president Rodrigo Duterte onder meer wegens haar kritiek op de War on Drugs van de president.

Vooral de bisschop van Caloocan, Pablo Virgilio David, moet het ontgelden. Hij stond immers lange tijd alleen met zijn kritiek. Zijn familie vreest voor zijn leven. “De bisschop beseft heel goed dat zijn veiligheid in het gedrang is en neemt daarom specifieke veiligheidsmaatregelen in acht”, zegt een Belgisch pastoraaltheoloog in Tertio 991 van 6 februari. Bisschop David wil zijn kudde niet in de steek laten. “We hebben de heilige plicht onze kudde te verdedigen, zeker wanneer die wordt aangevallen door wolven”, stelt de CBCP in haar verklaring.

De War on Drugs heeft al duizenden mensen het leven gekost. De slachtoffers komen niet uit rijke families. De meesten zijn arm. De oorlog woedt heel sterk in het bisdom Caloocan dat door bisschop David bestempeld wordt als een killing field en door journalisten ter plaates als het epicentrum van Duterte’s oorlog tegen drugs.

Lees hier gratis het integrale artikel met de bisschop.

Abonneer of vraag een gratis proefnummer op www.tertio.be

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​