Tertio 962-963 - Abortus toch liefst vermijden

Abortus toch liefst vermijden

Het standpunt in Tertio nr. 962-963 van 18 juli wikt en weegt het nieuwe wetsvoorstel rond abortus en somt de bedenkingen erbij nogmaals op. Ook publicist Mark Van de Voorde oppert in zijn opinietekst in dezelfde editie bedenkingen bij de tendensen om de wetgeving ter zake op te rekken en van abortus een gewoon patiëntenrecht te maken.

Staan we open voor nieuw leven – ook het onverwachte – of zijn alleen geplande en perfecte kinderen welkom? Zijn kanttekeningen bij de dominante anticonceptieve mentaliteit nog toegelaten? Vinden we het normaal dat er jaarlijks in België zo’n 20.000 en wereldwijd ruim 43 miljoen abortussen zijn? Niemand wil terug naar de tijd van de “engeltjesmaaksters”, maar de ambitie zou toch moeten zijn waar het kan zwangerschapsafbrekingen te vermijden. Abortus blijft altijd een tragedie en het verwordt beter niet tot een “alternatieve anticonceptie”.

Lees hier alvast het standpunt over de al of niet symbolische abortuswet

Lees hier alvast de opinie van Mark Van de Voorde over de laatste taboes van onze taboeloze samenleving

Abonneer of vraag een gratis proefnummer op www.tertio.be

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​