Tertio 960-961 - Aanfluiting van mensenrechten

Aanfluiting van mensenrechten

Tertio zoomt deze zomer onder in op de zeventigjarige Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Een knelpunt, zo stelt het standpunt op 4 juli 2018, is de woekerende aanwas van steeds bijkomende mensenrechten.  Daarbij is het geen uitzondering dat nieuwe rechten conflicteren met de klassieke grondrechten.

Denk aan (trans)genderrechten die het traditionele familierecht uitwissen. Of nog een voorbeeld: als abortus en euthanasie straks mogelijk pure patiëntenrechten worden, dan hebben zorginstellingen en hun ethische comités niets meer in de pap te brokken over het al dan niet verstrekken van die louter medische handelingen. Wat rest er dan nog van hun grondwettelijke vrijheid van vereniging? Zulke nieuwe rechten zijn eigenlijk een aanfluiting van de originele mensenrechten. Waar die grondrechten aanvankelijk na de oorlogsgruwel het leven wilden beschermen, dwingen ze nu de dood af.

Lees hier alvast het integrale standpunt.

Abonneer of vraag een gratis proefnummer op www.tertio.be

 

 

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​