Tertio 960-961 - “Beslis niet in onze plaats”

“Beslis niet in onze plaats”

De nieuwe secretaris-generaal van de Raad van Kerken van het Midden-Oosten, de Libanees-maronitische theologe Souraya Bechealany, neemt geen blad voor de mond. “Wij hebben steun uit het West nodig, maar neem geen beslissingen in onze plaats. De christenen zijn geen vreemdelingen in het Midden-Oosten; we zijn er al twee millennia en inmiddels volwassen genoeg om zelf ons lot in handen te nemen.”

Paus Franciscus nodigt op 7 juli alle leiders van christelijke kerken en gemeenschappen in het Midden uit voor een bijeenkomt in het Zuid-Italiaanse Bari. “Elk initiatief is welkom – of het nu van binnenuit komt of van buitenaf – om samen met de andere christenen in het Midden-Oosten onze situatie beter bekend te maken bij het bredere publiek”, vindt Bechealany. “De oosterse christenen horen thuis in het Nabije Oosten.”

Lees hier alvast een deel van het interview met Bechealany.

Proefnummer of abonnement? www.tertio.be.

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​