Tertio 959 - Dienend leiderschap

Dienend leiderschap

Recente statistieken van het internationale onderzoeksbureau Gallup tonen aan dat slechts 13 procent van de werkende wereldbevolking voldoening vindt in zijn of haar job. Bovendien geven velen aan dat de oorzaak van hun ontevredenheid niet ligt bij het werk maar bij de baas. In het nummer van 27/6/’18 gaat Tertio op zoek naar een leiderschapsstijl die past bij een christelijk mens- en wereldbeeld: dienend leiden.

Voor organisatiecoach Roeland Broeckaert zijn leidinggevenden architecten van een cultuur waarin zowel klanten als medewerkers centraal staan. Een inspirerende leider zorgt voor binding. Een uitdagende coach laat werknemers toe bakens te verzetten in hun zelfontplooiing door in een veilige omgeving uit hun comfortzone te treden.

Ook dit jaar – voor de vijfde keer op rij – mag schoenenwinkelketen Torfs zich de “beste werkgever” noemen onder de Belgische bedrijven met meer dan 500 werknemers. Bedrijfsleider Wouter Torfs legt uit wat zijn bedrijf tot een “great place to work” maakt. “Dat onze onderneming een familiebedrijf is, helpt uiteraard om de principes van dienend leiderschap toe te passen.”

Overheidsmanager Frank Van Massenhove heeft naar eigen zeggen weinig talenten. Maar hij heeft oog voor de kwaliteiten van anderen. En een neus voor mensen die buiten de lijntjes durven te kleuren. “Mensen worstelen meer met hun leidinggevende dan met hun werk.”

Lees het volledige dossier in Tertio van deze week.
Proefnummer of abonnement: www.tertio.be.

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​