Tertio 953 - “Katholieke stem blijft belangrijk”

“Katholieke stem blijft belangrijk”

In geseculariseerde tijden vertolken katholieke media slechts een stem tussen de vele. Tertio trok voor zijn Pinksternummer van 16/5/’18 naar Genève (Zwitserland). De hoofdredacteurs van een weekblad en cultureel tijdschrift getuigen hoe ze in die meerstemmige omgeving gestalte geven aan het katholieke gedachtegoed.

Van bij zijn ontstaan bijna 60 jaar geleden zet het culturele tijdschrift “Choisir” in op oecumene. Hoofdredacteur Lucienne Bittar trekt met haar kleine equipe de crossmediale kaart. “De katholieke stem blijft belangrijk. Ondanks de secularisering.”

“Positieve journalistiek toont de hoop in wat misgaat.” Journalist Patrice Favre schetst hoe katholieke media het verschil maken. Dat het levensbeschouwelijke verdrongen wordt, vindt hij “een verarming van het maatschappelijke debat”.

Lees hier alvast integraal het interview met Patrice Favre.

Proefnummer of abonnement: www.tertio.be

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​