Tertio 944 - “Ook een doener heeft een spirituele bron nodig”

“Ook een doener heeft een spirituele bron nodig”

Tertio (nr. 944 van 14/3/’18) ontmoet Patricia Adriaens in het West-Vlaamse Gits. Het domein van de Groep Gidts – een koepel van diensten voor mensen met een neuromotorische beperking – blijkt nog groter dan het vooraf doorgemailde plan deed vermoeden. Adriaens komt als voorzitter gewoonlijk twee keer per week langs en voelt zich er duidelijk thuis. De bedrijfsleider beschouwt het als een eer deze functie te mogen uitoefenen.

“Mijn zus en ik vormen de tweede generatie in ons familiebedrijf. Drie jaar geleden heeft de derde generatie haar intrede gedaan. Veel meer dan multinationals die hun aandeelhouders tevreden moeten stellen, kunnen wij onze bedrijfsvoering stoelen op langetermijndenken en duurzaamheid. Dat streven we onder meer na in ons personeelsbeleid. We werken in de sector van de diepvriesvoeding maar hebben een warm hart. Medewerkers zijn voor ons geen nummers. Onze christelijke inspiratie afficheren we niet, die zit impliciet in onze bedrijfscultuur.”

“Van priester Pierre Breyne, toenmalig nationaal geestelijk adviseur van Etion waar ik in het bestuur zat, leerde ik hoe belangrijk het is als gelovige met beide voeten op de grond te blijven, regelmatig naar de bron te gaan, je talenten in te zetten voor anderen. Het mooiste in het leven is toch te mogen geven en iets voor een ander te mogen betekenen? Door mijn contacten in Etion ben ik in de raad van bestuur van de Groep Gidts gerold, eerst als bestuurder, sinds 2,5 jaar als voorzitter. Voor de tijd en energie die ik hier investeer, krijg ik ruimschoots levenslessen in dankbaarheid, tevredenheid en nuchterheid terug.”  

Abonneer of vraag een proefnummer via www.tertio.be

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​