Tertio 939 - Girafproject streeft naar oplossing voor Burundi

Girafproject streeft naar oplossing voor Burundi

De voormalige Belgische diplomate Annemie Wittockx is een van de initiatiefnemers van het Girafproject voor Burundi. Dit project streeft naar een inclusieve dialoog tussen president Pierre Nkurunziza en de oppositie. “Wat het Girafproject zo uniek maakt is dat het erin geslaagd is de gewapende oppositie te benaderen met een boodschap van geweldloze communicatie”, zegt Wittockx in een gesprek met Tertio nr. 939 van 7 februari.  

Wittockx was als diplomate eerst op post in Congo en daarna in Burundi en Zweden. Haar ervaringen in het buitenland maakten een groeiend verlangen naar vrede en duurzaamheid in haar wakker. Het gebed waarin Fransiscus vraagt een instrument te zijn van Gods vrede is volgens haar een leidraad in haar leven.

“Het Burunduse regime is de verkeerde kant op gegaan. Ik verwacht dat er de komende maanden een verandering zal komen. Liefst zonder slachtoffers. Een democratisch Burundi zal stabiliteit brengen voor de landen in de regio, die op termijn het Burundese voorbeeld kunnen volgen", zo hoopt de voormalige diplomate.

Abonneer of vraag een gratis proefnummer op www.tertio.be

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​