Tertio 939 - “Een ander omgordt u”

“Een ander omgordt u”

Komende zondag wordt bedrijfsjurist en freelance Tertio-medewerker Kris Somers in de Mechelse Sint-Romboutskathedraal door kardinaal Jozef De Kesel tot permanent diaken gewijd. “Het resultaat van een heel lang onderscheidingsproces”, zegt hij zelf. “Een christen herken je aan hoe hij op de werkvloer staat.”

“Zowat tien jaar ben ik er al mee bezig”, legt Kris Somers uit. “Ik vergelijk het met een radio die op de achtergrond speelt en waarvan het volume langzaam naar omhoog gaat. Wat als achtergrondmuziek begon, kan je op een gegeven moment niet meer negeren. En dan zijn we bij Johannes aanbeland: ‘Een ander omgordt u’.”

“Ik wil geen weekenddiaken zijn”, geeft Somers aan. “Ook tijdens de week wil ik op de werkvloer diaken zijn. Dan kom je al snel uit bij ‘Servant Leadership’ van Robert K. Greenleaf. Met geloofsbrieven tot in de Bijbel en de andere grote godsdiensten omschrijft die Amerikaan een goede leider: iemand die – in de geest van de voetwassing – andermans belangen voor de eigen belangen plaatst.”

Lees de getuigenis van Kris Somers integraal via deze link.

Proefnummer en abonnement: www.tertio.be

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​