Tertio 938 - Brussel door lief en leed

Brussel door lief en leed

In haar pas verschenen boek Brussel, mijn weerbarstig lief, zet Brussels staatssecretaris Bianca Debaets onze hoofdstad op een hoopvol spoor. Met een stevig arsenaal frisse ideeën wil ze weerwerk bieden aan allen die de stad uit onwetendheid verguizen. Ze hanteert daarbij een parler vrai, een discours dat de uitdagingen openlijk, maar constructief benoemt.

Debaets betreurt dat Brussel haar troeven onvoldoende benut. In haar boek legt ze acht uitdagingen op de werktafel: veiligheid, sociale mobiliteit, stadsvernieuwing, participatie, diversiteit, onderwijs en economie, mobiliteit, en politieke cultuur. Voor elk van deze thema’s reikt ze praktische sleutels aan voor een daadkrachtig beleid. De mosterd haalt ze overal waar probleemwijken een positieve conversie doormaakten: in Rotterdam, Amsterdam of Parijs. Buurtvaders in onrustige wijken, stadsinnovatie, verbindingsofficieren tussen straat en gemeentebestuur, een app voor een veilige, vrouwvriendelijke buurt… “Van elke vakantie kom ik terug met ideeën”, lacht Debaets.

Lees hier gratis het volledige interview met Bianca Debaets.

Proefnummer of abonnement: www.tertio.be

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​