Tertio 918 - Kwetsbaarheid en weerbaarheid vormen tweeling

Kwetsbaarheid en weerbaarheid vormen tweeling

Met zijn nieuwste boek Neem niets mee voor onderweg. Kwetsbaarheid als beeld van God trekt Erik Galle zijn lezers door woord en beeld mee in de ontroerende waarheid van Gods kwetsbare liefde. In Tertio nr. 918 van 13 september 2017 licht hij toe hoe cruciaal die waarheid volgens hem is en dit boek deed ontstaan. 

“We ‘hebben’ God niet, nu niet en nooit. Het is altijd zoeken en vinden en opnieuw verliezen. Hij is ‘aan woorden vooraf’. Dat is de impliciete basisintuïtie van het boek. En als het echt waar is dat God liefde is, dan is Hij fundamenteel kwetsbaar, want zonder kwetsbaarheid is liefde fake. Hoe ga je om met elkaars kwetsbaarheid? Dat is waar het in de liefde om gaat.” Galle is resoluut: “Integreren van kwetsbaarheid is niet iets van: als je ze aanvaardt, verdwijnt ze. De clou is net dat kwetsbaarheid niet overgaat en er nu eenmaal wezenlijk bij hoort, ook al is ze niet de sociale norm en evenmin evident voor het zelfbeeld.”

“Ik wilde voor dit boek komen tot een eenvoudig format waarin herkenbare ervaringen uit het gewone leven – een huis renoveren, op weg zijn, iets kwijt geraken, een verzekering afsluiten, … – de overgang maakten naar het religieuze. Het werd een tekst met een gebed en een verdiepend beeld, en dat veertig keer.”

Lees hier het integrale artikel.

Abonneer of vraag een gratis proefnummer op www.tertio.be

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​