Tertio 918 - “Iedere kijker moet zich vertegenwoordigd voelen”

“Iedere kijker moet zich vertegenwoordigd voelen”

“Het doel van KTO is de diversiteit van de kerk aan bod te laten komen”, stelt hoogleraar Régis Burnet (UCL) in Tertio van 13 september 2017. De faculteit Theologie, waarvan hij tevens vicedecaan is, zet vanaf komend academiejaar met Domuni (“Université Dominicaine”) een vernieuwende “Master en études Bibliques” op.

Naast zijn academische bezigheden is de Fransman presentator van “La foi prise au mot” op de Franse katholieke televisiezender KTO. Dat programma valt op door zijn eenvoudige beeldvoering en stevige inhoud. Gedurende een uur spreken de gasten en de presentator over een christelijk thema. “Bij de voorbereiding sta ik er niet alleen voor”, verzekert Burnet. “We proberen verschillende onderwerpen te belichten die al de gevoeligheden dekken: van de verschijningen in Lourdes tot bio-ethische kwesties. We zoeken naar gasten die niet allemaal van dezelfde strekking zijn. Daar let ik op: dat iedere kijker zich vertegenwoordigd voelt.”

Daarnaast heeft de programma ook aandacht voor vorming die terugkeert naar de fundamenten van het christelijke geloof. “Steeds meer blijken onze kijkers daarnaar te vragen”, zegt Burnet. “Bij de uitwerking vraag ik me altijd af waarom een thema vandaag belangrijk is.”

Burnet staat naar eigen zeggen versteld van de rijkdom en de complexiteit van het christelijke geloof. “De thema’s gaan over een grote diversiteit. Bovendien is de geschiedenis van het christendom zeer lang. Er zijn tientallen en tientallen markante figuren: heiligen, grote persoonlijkheden, schrijvers. En bovenal: wat me frappeert, is de rijkdom van de christenen zelf. Onze ploeg vindt altijd nieuwe gasten.”

Lees het volledige interview deze week in Tertio.

Proefnummer of abonnement: www.tertio.be

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​