Tertio 911-912

Tertio 911-912 van 26 juli 2017

“Het kan iedereen overkomen”. Diaken Louis-Philippe Apers is in ons nieuwste Tertiodossier over dakloosheid stellig. Tertio (nr. 911-912 van 26 juli) trok de straat op voor een gesprek met beleidsmensen, pastorale werkers en daklozen zelf in het kader van onze zomerreeks waarbij vanuit het perspectief van de armoede beleid en organisaties, daklozenproblematiek, theologische achtergronden, kunst en media onderzoeken.

Ook nog in dit nummer onder meer:

• Een exclusief interview met Hubert du Mesnil, directeur van het prestigieuze Collège des Bernardins in Parijs
• Een al even uniek interview met Bernardo Bonowitz in onze zomerreeks opmerkelijke bekeerlingen. De trappistenabt is van joodse oorsprong en werd als dusdanig opgevoed.
• Een pittige column van CD&V-senator Steven Vanackere over de ongebreidelde (media)commentaar waarmee we zijn omgeven
• Een knap getuigenis van Guido Breban, voorzitter van het organisatiecomité van de 7-jaarlijkse Virga Jesse die straks weer door Hasselt trekt: “2.000 figuranten geven catechese”
• Een origineel boekenkastgesprek met Luc Vanackere, directeur van het Kasteel van Gaasbeek
• En een uitvoerig essay over boze burgers vroegere en nu van niemand minder dan succesauteur Arnon Grunberg

Lees hier reeds integraal het interview met Guido Breban.

Abonneer of vraag een gratis proefnummer op www.tertio.be. 

In de spotlight: 

Een broedstoof van hoop voor wie op zoek is naar zingeving

Het Franse Collège des Bernardins wil een interreligieuze ontmoetingsplaats zijn waar religies uit alle windstreken elkaar vinden in een geest van openheid en dialoog met alle geloofsgemeenschappen. Tertio (nr. 911-912 van 26 juli 2017) sprak exclusief met directeur Hubert du Mesnil. “We hechten veel belang aan wat anderen kunnen aanbrengen of, zoals Antoine de Saint-Exupéry zelf aangaf: Een democratie moet een broederschap zijn, anders hebben we te maken met bedrog.” 
» Lees verder

Huiskamer voor mensen zonder dak

Met de regelmaat van de klok lezen we dat de toename van de ongelijkheid de middenklasse doet verdwijnen. Reden genoeg voor Tertio om tijdens de zomer uitgebreid in te zoomen op armoede. We bekijken beleid en organisaties, dakloosheid, theologische achtergronden, kunst en media vanuit het perspectief van de armoede. In Tertio van 26/7/’17 bekijken we dak- en thuisloosheid. 
» Lees verder

Jezus was voor mij nooit een vreemde

De familie van dom Bernardo Bonowitz begreep niet wat hem bezielde toen hij zich liet dopen. Waarom kiezen voor een traditie die je geloofsgenoten als bijzonder vreemd ervaren en die een kwalijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van antisemitisme? Bedachtzaam maar openhartig vertelt hij voor de lezers van Tertio (nr. 911-912 van 26 juli 2017) over zijn weg van joods kind in New York tot abt van de trappistenabdij Nossa Senhora do Novo Mundo in Brazilië. Een ongewone liefdesgeschiedenis.
» Lees verder
Andere Tertio nummers: 

Tertio 966

Tertio 964-965

Tertio 962-963