Tertio 878 - “De facturen stapelden zich op”

“De facturen stapelden zich op”

Vorige week moest Tatjana Balog noodgedwongen aankloppen voor een voedselpakket. Toen ze ruim een half jaar geleden opgenomen werd in het ziekenhuis, stapelden de schulden zich op. Binnenkort moet ze verhuizen. De voedselbedeling brengt soelaas. Tijdelijk, hoopt ze.

“Door de stress kon ik niet meer eten”, getuigt Balog. “Ik ben zestig kilo kwijt. En toen ben ik helemaal gecrasht. Ik kreeg een pillencocktail. Financieel is het volledig ontspoord. Nu ik de pillen achterwege laat, besef ik dat dat komt door de medicatie.”

“Gelukkig had ik een hospitalisatieverzekering”, zegt Balog. “Die dekte de kosten van mijn ziekenhuisopname. Maar de rest… Mijn appartement heb ik met verlies verkocht, ik liep achterstand op met de huishuur, de facturen stapelden zich op.”

“Op de duur zie je geen uitweg meer en vraag je je af wat je hier nog zit te doen”, verwoordt Balog haar donkere gedachten. “Nu probeer ik het weer in handen te nemen. Normaal moet je je woning binnen de 48 uur verlaten, maar de rechter was mild en gaf me twee maanden. Vroeger was ik altijd heel correct, maar toen ik ziek werd, ging het snel en steil bergaf.”

Tertio trok naar Evergem en stelde vast dat armoede niet stopt aan de stadsgrenzen. Lees de volledige reportage in het nummer van deze week.

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​