Tertio 1130 - Spirituele boekenbeurs in De Peerle

Spirituele boekenbeurs in De Peerle

De liturgische winkel De Peerle in Mechelen bestaat deze maand 40 jaar en viert die verjaardag in het weekeinde van 16 oktober met een spirituele boekenbeurs in het Diocesaan Pastoraal Centrum. Sinds 2003 is zuster Lieve Dirken verantwoordelijk voor de winkel, die voorheen De Trefzaal heette.

 “De naam De Peerle komt voort uit onze eigen spiritualiteit”, zegt zuster Lieve in Tertio nr. 1.130 van 6 oktober. De naam verwijst naar het onlangs naar hedendaags Nederlands hertaalde 16de eeuwse werk De evangelische Peerle. “We hebben die naam gekozen omdat wat wij aanbieden kostbaar is”, verduidelijkt de winkelverantwoordelijke, die behoort tot de zusters van het Convent van Bethlehem. 

Het criterium voor boeken om een plaats te krijgen in De Peerle is volgens haar de christelijke spiritualiteit. De deelnemers aan de spirituele boekenbeurs werd gevraagd binnen het aanbod van de winkel te blijven, zonder hun evenwel alle vrijheid te ontnemen. “Het wordt een uitgebreid aanbod zowel voor kinderen, jongeren als volwassenen”, benadrukt zuster Lieve.

Tijdens het feestweekeinde wordt in het Diocesaan Pastoraal Centrum – het voormalige grootseminarie van Mechelen - ook een tweedehandsboekenbeurs georganiseerd evenals rondleidingen door het historische gebouw. 

Abonneer of vraag een proefnummer via www.tertio.be

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​