Tertio 1130 - Alle kinderen moeten een “Max” kunnen kiezen

Alle kinderen moeten een “Max” kunnen kiezen

Op 20 oktober zal het 25 jaar geleden zijn dat de Witte Mars door Brussel trok als reactie op de zaak-Dutroux. Twee jaar later leidde die zaak tot de oprichting van Child Focus. De organisatie behandelt jaarlijks 4.000 dossiers waarvan de helft betrekking heeft op verdwijningen en de andere helft op seksuele uitbuiting offline of online.

“Kinderen zouden moeten weten dat ze altijd met vragen, zorgen, grote of kleine problemen terechtkunnen bij iemand uit hun omgeving. Dat kan een leerkracht zijn of een buurvrouw, een oom of een tante. Ik wens dat elk kind weet dat het altijd met die vertrouwenspersoon kan praten. Die persoon noemen wij ‘Max’”, zegt Heidi De Pauw, algemeen directeur van Child Focus, in Tertio nr. 1.130 van 6 oktober.  “Het is belangrijk voor ouders te weten dat zij niet per se de Max hoeven te zijn”, voegt ze eraan toe

 Door de coronacrisis  was het moeilijk om met de Max-campagne naar de scholen te trekken. “De campagne, die vorig jaar is gestart, moet weer op gang worden getrokken”, merkt De Pauw op.

De algemeen directeur van Child Focus stelt vast dat de solidariteit van 25 jaar geleden tijdens de Witte Mars nog altijd bestaat. Ze vindt het hartverwarmend dat ondanks de verharding van de samenleving een meerderheid van de Belgen nog altijd het hart op de juiste plaats heeft voor vermiste kinderen en voor de slachtoffers van seksuele uitbuiting. 

Abonneer of vraag een proefnummer via www.tertio.be

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​