Tertio 1088 - Versoepeling lockdown

Versoepeling lockdown

Voortaan mogen erediensten plaatsvinden met maximum 15 personen. Een arrest van de Raad van State van 8 december effende het pad daarvoor na een verzoekschrift van partijen uit de joodse gemeenschap.

Het gaat om een compromis dat zich spiegelt aan het maximum van 15 personen dat begrafenissen en crematies mag bijwonen. “Niemand kan beweren dat het compromis dat volgde op het arrest op maat van de christenen is geschreven”, zo klinkt het in het Standpunt van Tertio van 16 december. Kerstvieringen met slechts 15 deelnemers hebben immers weinig charme.

De Belgische bisschoppen zien in de lichte versoepeling van de lockdown voor publieke erediensten een kans om in de kerstperiode een kerk te bezoeken onder meer om een kaarsje aan te steken.

De advent leidt naar de jaarlijkse herdenking van de geboorte van het Licht die vrede brengt. Dat graag ook in tijden van frustratie en van giftige polemieken met betrekking tot de lichte versoepeling.

Lees hier het integrale standpunt: https://bit.ly/386wqBY

Abonneer of vraag een gratis proefnummer op www.tertio.be

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​