Tertio 1083 - Victoriaplein in Athene barometer voor vluchtelingencrisis

Victoriaplein in Athene barometer voor vluchtelingencrisis

In maart besliste de Griekse regering te snoeien in het ESTIA-programma dat oorspronkelijk voorzag in zes maanden opvang en financiële steun voor erkende vluchtelingen. De termijn werd teruggeschroefd tot één maand.

“In Griekenland is het sociale vangnet dermate uitgekleed dat er niet veel meer overblijft, niet voor Grieken en al helemaal niet  voor mensen die hun weg moeilijk vinden in de bureaucratische doolhof”, zegt Andrea Contenta, regionaal beleidsmedewerker bij Artsen zonder Grenzen in Tertio nr. 1.083 van 12 november.

Om het gat te vullen dat de opschorting van ESTIA sloeg werd HELIOS opgestart, een nieuw programma dat voorziet in huurondersteuning en hulp bij het vinden van werk. HELIOS was als gevolg van de coronacrisis lange tijd gesloten. Vele vluchtelingen zijn inmiddels op straat beland en kamperen op straat. Het Victoriaplein in Athene is op die manier een barometer geworden voor de vluchtelingencrisis op het Griekse vasteland.

Abonneer of vraag een gratis proefnummer op www.tertio.be

U kan ook gebruikmaken van de voordelige 12x12-formule: stort 12 euro en ontvang 12 weken Tertio. Klik hier voor meer info.

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​