Tertio 1082 - Waken over mentale weerbaarheid

Waken over mentale weerbaarheid

“We mogen niet toestaan dat fysieke distantie leidt tot psychische overbelasting en sociale isolatie.” Dat schrijft hoofdredacteur Emmanuel Van Lierde in het standpunt van Tertio nr. 1.082 van 4 november, nu ons land opnieuw in lockdown is.

“De komende tijd moeten we vooral waken over de mentale weerbaarheid van onze naasten. Een opmars van burn-outs, depressies en zelfdodingen is immers niet denkbeeldig. Ieders veerkracht wordt door deze pandemie op de proef gesteld. Een klein gebaar van empathie, begrip en naastenliefde kan dan een groot verschil maken: een telefoontje, een e-mail, een ouderwetse postkaart of een handgeschreven brief. Afstand houden betekent niet dat we afstand moeten nemen van elkaar. Alleen schouder-aan-schouder kunnen we de angsten, de onzekerheden, de zorgen en de stress uithouden. Alleen samen kunnen we de hoop levend houden. Het komt er nu op aan onze geestelijke gezondheid te cultiveren.”

Lees hier het integrale standpunt.

Abonneer of vraag een gratis proefnummer op www.tertio.be

U kan ook gebruikmaken van de voordelige 12x12-formule: stort 12 euro en ontvang 12 weken Tertio. Klik hier voor meer info.

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​