Tertio 1077 - Zaligverklaring cyberapostel

Zaligverklaring cyberapostel

Carlo Acutis wordt op 10 oktober in Assisi zalig verklaard. De diepgelovige jongen was amper 15 jaar toen hij op 12 oktober 2006 stierf aan leukemie. Een Braziliaans kind genas in 2013 miraculeus van een dodelijke alvleesklierziekte nadat hij tot Acutis had gebeden – daarmee was er een wonder, nodig voor de zaligverklaring. Sinds de Wereldjongerendagen in Rio van 2013 kent de gelovige jeugd wereldwijd het verhaal van die “cyber-apostel”.

Carlo Acutis was een aimabele, sportieve, verstandige en enthousiaste tiener, helemaal van deze tijd. Dat maakt van hem een zalige die dicht bij de leefwereld van jongeren staat. Hij kan een rolmodel voor velen zijn en hen aanmoedigen tot engagement en bezield getuigenis. Hij was creatief bezig en had alles in huis om een succesvol leven uit te bouwen, maar het mocht niet zijn. Toch was zijn leven niet tevergeefs. Zijn familie en vrienden koesteren zijn erfenis en dragen ze wereldwijd uit. Terecht, want Acutis had alle kenmerken van een heilige die paus Franciscus opsomt in de exhortatie Gaudete et Exsultate: geduld, zin voor humor, stoutmoedigheid, gemeenschapszin en een intens gebedsleven. Door zijn zaligverklaring zullen nog meer mensen kunnen kennismaken met deze cyberapostel.

Lees hier het integrale artikel.

Abonneer of vraag een gratis proefnummer op www.tertio.be

U kan ook gebruikmaken van de voordelige 12x12-formule: stort 12 euro en ontvang 12 weken Tertio. Klik hier voor meer info.

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​