Tertio 1076 - Paus ontvangt Tertio in audiëntie

Paus ontvangt Tertio in audiëntie

Paus Franciscus ontving op vrijdag 18 september 2020 in de Sala Clementina van het apostolisch paleis een 30-koppige Tertio-delegatie ter gelegenheid van het 20-jarige bestaan van dit weekblad. Opnieuw een hoogtepunt in de geschiedenis van Tertio dat eerder de paus mocht interviewen op 17 november 2016.

Na introducties door Dirk Smet, de rector van het Pauselijk Belgisch College in Rome, en hoofdredacteur Emmanuel Van Lierde gaf paus Franciscus een toespraak over de eigenheid en het belang van christelijke journalistiek. Daarna nam hij uitvoerig de tijd om iedereen persoonlijk te groeten. Voor alle aanwezigen was dat gebeuren een stevig hart onder de riem om de missie van Tertio te blijven waarmaken en de relevantie van het christendom voor onze tijd en cultuur in de verf te blijven zetten. Enkele impressies van de Romereis prijken in Tertio nr. 1.076 van 23 september 2020.

Lees hier het standpunt over deze audiëntie bij de paus.

U kan ook gebruikmaken van de voordelige 12x12-formule: stort 12 euro en ontvang 12 weken Tertio. Klik hier voor meer info.

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​