Tertio 1057 - “Mensen zoeken naar heiligheid”

“Mensen zoeken naar heiligheid”

Het geloofspad van Stephan van Erp is gekenmerkt door geleidelijkheid. Al gaande ontvouwde zich de weg richting academische theologie en de dominicaanse familie. Sinds kort is hij lekendominicaan. Dat bleek voor zijn gelovig engagement de gepaste vorm te zijn, vertelt hij in Tertio nr. 1.057 van 13/5/’20.

“Een bekeerling in mijn eigen geloof, zo kan je me wel noemen. In mijn kindertijd ging ons gezin nauwelijks nog naar de kerk. Zowat iedereen in de buurt was daarmee gestopt. Onder meer door een leerkracht godsdienst die zich niet aan het leerplan hield en fascinerend kon vertellen, ging ik toch theologie studeren.”

“Het leven heeft mij op het spoor van de academische theologie gebracht en ik ben onlangs lekendominicaan geworden. Dat is niet gepaard gegaan met een heftig omslag- of bekeringsmoment. Het is geleidelijk gegaan. De verbinding tussen mijn werk en mijn gelovig engagement was bij tijd en wijle een zoektocht maar is sterk gebleven. Het is fantastisch de onvoorstelbare rijkdommen van de kerkelijke traditie te mogen ontdekken en met vuur door te geven aan mijn studenten. Het kan wat vroom klinken, maar mensen zoeken naar heiligheid, en figuren als Sint-Dominicus, Dorothy Day en Thomas Merton leven dat voor in hun aandacht voor kleine zaken, hun inzet voor de anderen, hun biddende leven.”

Lees hier het integrale artikel.

Abonneer of vraag een proefnummer via www.tertio.be

U kan ook gebruikmaken van de voordelige 12x12-formule: stort 12 euro en ontvang 12 weken Tertio. Klik hier voor meer info.

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​