Tertio 1052-53 - Pakistaanse christenen in Athene

Pakistaanse christenen in Athene

De voorbije twintig jaar is de Pakistaanse gemeenschap in Athene sterk gegroeid. Voor sommigen is Griekenland een tijdelijke halte op hun weg naar West-Europa, anderen hebben er hun plek gevonden. Zo ook een kleine groep Pakistaanse christenen. In Tertio nr. 1.052-1.053 van 8 april 2020 leest u een reportage over hen.

Hoewel er vele duizenden Pakistanen in Athene en de rest van Griekenland wonen, zijn er maar weinig onder hen die een erkende status als vluchteling krijgen. De erkenningsgraad van hun asielaanvragen ligt erg laag. Dat is niet anders voor christenen, hoewel ze op grond van religieuze vervolging wel degelijk kans op asiel zouden maken, vertelt Ayesh, een van de kerkgangers. “De overheid geeft geen zier om ons. Veruit de meeste aanvragen worden geweigerd. Vele Pakistaanse christenen krijgen hun zaak ook niet goed uitgelegd aan de instanties. Het is moeilijk om over te praten. Een christen in Pakistan leeft in angst, en die angst reist mee.”

“Een groot probleem is dat bij een asielaanvraag de vertalers vaak moslims zijn, en de meesten onder ons zijn doodsbang om in het bijzijn van een moslim er openlijk voor uit te komen dat we christenen zijn. Ik heb bij mijn asielinterview een vertaler van Indische afkomst gevraagd. Dat was voor mij de enige manier om mijn verhaal te durven doen. Uiteindelijk is mijn aanvraag wel goedgekeurd. Werk vinden blijft een probleem, maar ik voel me tenminste veilig hier.”

Lees hier het integrale artikel: https://bit.ly/34wZIYe

Nog geen abonnee? Vraag een proefnummer aan of maak gebruik van de 12x12-formule: 12 weken Tertio voor slechts 12 euro. Klik hier voor meer info.

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​