Tertio 1051 - Goede Week in coronatijd

Goede Week in coronatijd

Hoe kunnen we de Goede Week “buiten de kerk” beleven, nu gemeenschapssamenkomsten door de coronapandemie niet kunnen? Over die vraag gaat het standpunt in Tertio nr. 1.051 van 1 april 2020.

“Het zal van elke gelovige extra inspanningen vragen om thuis de nodige tijd uit te trekken, een gebedshoekje te voorzien, te mediteren bij de Schriftlezingen van deze sterke tijden, toepasselijke psalmen te bidden of geestelijke lectuur ter hand te nemen. We worden gedwongen ons op te sluiten in onze cenakels, maar dat kunnen nu kleine huiskerken worden. Het gezin is de eerste plaats waar het geloof beleefd en doorgegeven wordt. Het persoonlijke en het familiale gebed hebben niet minder waarde dan het gemeenschapsgebed. Ze zijn even authentiek kerkelijk gebed. In ons huis-heiligdom kunnen we niet meedrijven op de stroom. We moeten zelf onderscheiden welke plaats geloof nu in ons leven krijgt en hoe we het belijden.”

Lees het integrale standpunt hier.

Nog geen abonnee? Vraag een proefnummer aan of maak gebruik van de 12x12-formule: 12 weken Tertio voor slechts 12 euro. Klik hier voor meer info.

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​