Tertio 1050 - Zend nu goede woorden uit

Zend nu goede woorden uit

Er zijn van die crisismomenten dat woorden niet meer helpen. Ook niet als troost. Het beste wat je dan kunt doen, is stil en zwijgend bij iemand blijven. Alleen aanwezigheid telt. Met de coronacrisis maken we het omgekeerde mee, vindt publicist Mark Van de Voorde.

Onze samenleving zag de jongste jaren hoe in de publieke en sociale media woorden verdeeldheid en haat kunnen zaaien. Vandaag mag ze evenwel ervaren dat uiteindelijk het goede woord machtiger is dan het boze. “De pen is machtiger dan het zwaard.” Dit adagium stamt uit een toneelstuk van de 19de-eeuwse Britse politicus-schrijver Edward Bulwer-Lytton. Als verdediger van de vrije meningsuiting bedoelde Lytton dat het woord een beter instrument is van overreding en waarheidsvinding dan geweld. Het woord kan helaas ook een instrument worden van haat en de pen een dodelijk wapen. Maar de coronacrisis toont dat Lyttons intuïtie juist was: uiteindelijk wint het goede woord.

Lees hier de volledige opinie.

Abonneer of vraag een gratis proefnummer op www.tertio.be

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​