Tertio 1046 - Jan Schepens speelt Judas in De Passie

Jan Schepens speelt Judas in De Passie

Op 4 april wordt in Sint-Niklaas de vierde editie van De Passie opgevoerd nadat eerder Merchtem, Ieper en Lier aan de beurt waren. Jan Schepens zal in Sint-Niklaas de rol van Judas vertolken. Sinds eind vorige week geeft hij ook gestalte aan Pieter Daens, de broer van priester Adolf Daens, in Daens De Musical.

“Judas is waarschijnlijk de meest complexe figuur van alle apostelen. Hij is de meest menselijke van allemaal, en heeft dus ook slechte kantjes”, zegt Jan Schepens in Tertio 1.046 van 26 februari. “Hij was de penningmeester en zou zijn verraad alleen maar hebben gepleegd om zichzelf te verrijken. Maar dat is te eenvoudig. Ik durf ook altijd in het goede van de mens geloven.”

“Ik ben ervan overtuigd dat het goddelijke in elk van ons zit. Ik ben elke dag op zoek naar de beste versie van mezelf en ik denk dat dat op een bepaalde manier elke dag op zoek zijn naar God betekent”, stelt Schepens.

Lees hier het integrale artikel.

Abonneer of vraag een gratis proefnummer op www.tertio.be

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​