Tertio 1034 - Harde confrontatie tussen twee modellen

Harde confrontatie tussen twee modellen

De voorbije weken was het bijzonder onrustig in Latijns-Amerika. Een golf van protesten spoelde over de regio omdat de enorme ongelijkheid er onhoudbare proporties aanneemt. Een bovenlaag van 10 procent wentelt zich in haar privileges terwijl 90 procent van de mensen het nodige ontberen om een menswaardig leven te kunnen leiden.

Het intrekken van de brandstofsubsidies stak in Ecuador het vuur aan de lont. De maatregel ligt in de lijn van een nieuw pakket van ultraliberale maatregelen van het Internationaal Muntfonds om op die manier de plundering van het continent verder te zetten voor onze consumptie. We staan voor een existentiële keuze: kiezen we voor een systeem van extreme ongelijkheid met een minachting voor de inheemse gemeenschappen die in hun territoria de natuurlijke rijkdommen herbergen die wij willen hebben? Of voor een systeem dat de verdediging opneemt voor een menselijke samenleving, gebaseerd op dialoog en debat, op empathie, diversiteit en integratie?

Lees hier het volledige artikel over de crisis in Latijns-Amerika.

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​