Tertio 1031 - Paus bezoekt katholieke minderheden in Japan en Thaïland

Paus bezoekt katholieke minderheden in Japan en Thaïland

Paus Franciscus vertrekt volgende week dinsdag naar Thailand en Japan voor een zevendaags bezoek. In beide landen bedraagt het aantal katholieken minder dan één procent. Het motto van het pausbezoek aan Japan luidt “Bescherm elk leven”. Op 24 november zal de paus in Nagasaki in dat verband een boodschap tegen kernwapens voorlezen.

De aartsbisschop van Tokio, Tarcisio Isao Kikuchi, stipte in aanloop naar de komst van de paus een aantal heikele punten aan die ook om aandacht vragen vanuit het motto van het pausbezoek, zoals het hoge aantal zelfmoorden en de mishandeling van migranten.

Kikuchi zegt in Tertio 1.031 van 13 november dat hij voor de talrijke katholieke arbeidsmigranten die zich in Japan gevestigd hebben een belangrijke taak ziet weggelegd. Hun aantal is ongeveer gelijk aan het aantal Japanse katholieken zelf. Het is voor de Japanse kerk volgens hem een plicht de migranten uit onder meer de Filipijnen  te sensibiliseren voor “hun roeping als missionaris”.

Lees hier gratis het integrale artikel.

Abonneer of vraag een gratis proefnummer op www.tertio.be

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​