Tertio 1029 - Regionale synode met globale betekenis

Regionale synode met globale betekenis

Van 6 tot 27 oktober vond in Rome een speciale bisschoppensynode plaats over de “Amazone: nieuwe wegen voor de kerk en voor een integrale ecologie”. Tertio trok voor de slotweek naar het Vaticaan en sprokkelde reacties bij diverse deelnemers over dat intense kerkgebeuren. In Tertio nr. 1.029 van 30 oktober 2019 kunt u een uitgebreid verslag lezen, alsook via de link onderaan.

De zorgen om de klimaatverandering en de nabijheid bij mensen die niet gehoord en gezien worden, stonden centraal tijdens de Amazonesynode. “De bevolking van die regio vroeg aan de kerk haar bondgenoot te zijn en daarop antwoordde ze met een krachtig ja”, stelt kardinaal Michael Cerny, speciaal secretaris voor deze synode. Om het leven te redden, zal iedereen zich wel moeten bekeren, ook de kerk als ze bij de mensen present wil zijn.

Lees hier de reportage.

Abonneer of vraag een gratis proefnummer op www.tertio.be

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​