Tertio 1027 - Koude douche voor gezinnen

Koude douche voor gezinnen

Wat te mooi lijkt om waar te zijn, is dat meestal ook. De regering-Jambon beloofde een warm Vlaanderen. Investeringen, de lat moest hoger, welvaart tot aan de horizon. Des te kouder was de douche die volgde. 

De komende regeerperiode zal er worden gesneden, en hard. In totaal wil de regering 8 miljard euro besparen; 2,3 miljard euro per jaar. Een van de belangrijkste posten is de kinderbijslag. Onder meer door het kindergeld voor het derde kind in het oude systeem vijf jaar lang niet te indexeren, mikt de regering op een besparing van 110 miljoen euro. Een ongelukkige keuze, want besparen op kinderen heeft verstrekkende gevolgen. Wie snijdt in de toekomst van een nieuwe generatie, snijdt vroeg of laat zichzelf in de vingers.

Lees hier de integrale tekst.

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​