Tertio 1022 - No pasarán

No pasarán

Naast onderwijs kwamen vorige week ook het middenveld en de welzijnssector – vooral de ziekenfondsen en de zorginstellingen – in het vizier van de onderhandelaars voor een Vlaamse regering. Het standpunt in Tertio nr. 1.022 van 11 september 2019 stelt vast dat N-VA bij die aanvallen handelt uit rancune terwijl Open VLD een vrijzinnige agenda wil doorduwen. Wie komt daartegen in het verzet?

Hoofdredacteur Emmanuel Van Lierde schrijft onder meer: “Bij CD&V beseffen ze dat er veel belangen te behartigen zijn en dat ze niet alle veldslagen zullen kunnen winnen. Een uur meer of minder godsdienst schijnt dan het minste van hun zorgen. Al kan die pragmatiek kloppen, het zou onvoorstelbaar zijn dat CD&V in een regering wil stappen met zo’n vrijzinnige agenda die vooral haar christelijke achterban viseert. De christendemocraten moeten duidelijk maken dat dit voor hen op alle vlakken no pasarán is. Doet de partij dat niet, dan schrapt ze beter haar C en hebben christenen geen reden meer haar hun stem te geven. Politiek staan gelovigen dan helemaal in de kou en richten ze beter een nieuwe partij op.”

Lees hier het volledige standpunt.

Abonneer of vraag een gratis proefnummer op www.tertio.be

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​