Tertio 1016-17 - “Getuigen van wereldwijde solidariteit”

“Getuigen van wereldwijde solidariteit”

De kersverse secretaris-generaal van Caritas Internationalis, de confederatie van Caritas-organisaties wereldwijd, was onlangs op blitzbezoek in Gent. Tertio sprak Aloysius John voor het nummer van 31/7/’19 in het bisschopshuis. “Mensen vis geven volstaat niet.”

Het engagement van Caritas Internationalis moet je volgens Aloyisius John zien als het antwoord op een roeping. “We orden geroepen om de armen te dienen en te begeleiden. Dat beleven we in een geest van gemeenschappelijke verantwoordelijkheid. Caritas is aanwezig bij rampen en noodsituaties. Eerste hulp, troost en bemoediging zijn belangrijk om mensen veerkrachtig te maken. Maar mensen vis geven volstaat niet. Je moet hen ook leren vissen en de omstandigheden creëren waarin ze kunnen vissen. Daarvoor moeten we lobbyen.”

Lees hier het volledige interview met de secretaris-generaal van Caritas Internationalis.

Proefnummer of abonnement? www.tertio.be

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​