Tertio 1014-15 - Kunstexpert volgt roeping

Interview met Patrick van der Vorst

Kunstexpert volgt roeping

De West-Vlaamse jurist Patrick van der Vorst (1971), bekend van het tv-programma Stukken van mensen, verruilt de kunstwereld voor de kerk. Hij verkiest zijn roeping tot het priesterschap te volgen.

Patrick van der Vorst vertrok 24 jaar geleden naar Londen om er zijn droom – een job bij Sotheby’s – na te jagen. Met succes. De West-Vlaamse jurist kon zijn passie voor kunst professioneel volledig uitleven. Via de schoonheid steeds ook op zoek naar het goede en het ware, ervaarde hij hoe stilaan een ander verlangen onstuitbaar en onweerstaanbaar terug aan de oppervlakte kwam. Een totaal nieuw leven staat hem te wachten nu hij zijn bloeiende onderneming verkocht en aanvaard is als kandidaat voor het priesterschap.

Onlangs verraste Patrick van der Vorst collega’s en crew van het VIER-programma Stukken van mensen met het nieuws dat het zijn laatste reeks zou worden. Hij begint immers in september in Rome de priesteropleiding voor het bisdom Westminster. “Ik was altijd al geëngageerd in de kerk, maar wat ik in mij voelde, vroeg om meer.” De bekende kunstkenner en -handelaar wil het tweede deel van zijn volwassen leven helemaal in dienst stellen van God en de mensen.

Lees hier het interview met Patrick van der Vorst

Abonneer of vraag een gratis proefnummer op www.tertio.be

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​