Tertio 1005 - Nieuwe wegen van zingeving

Nieuwe wegen van zingeving

De zoekende mens komt niet langer via de kerkelijke wegen tot zingeving. Het loont de moeite stil te staan bij de rijke spirituele traditie van het christendom en van daaruit de verdiepende dialoog met de samenleving aan te gaan. Er blijft plaats voor Godsverbondenheid. Maar ze is absoluut geen zweverige vlucht, want gegrond in het leven van elke dag.

De maandelijkse samenkomsten van “Unconditional” zijn voor de Duffelse diaken Rob Allaert een antwoord op een onmiskenbare nood aan spiritualiteit. De traditionele wegen kunnen vandaag slechts weinigen bekoren, maar met enige creativiteit kan een “zoekende pastoraal” een antwoord bieden. “Als ik Christus anders zie, moet ik Hem misschien ook anders aanbieden.”

De Nederlandse organisatie Metgezel in Zingeving vertrekt altijd vanuit de dialoog. De abdij- en bezinningsdagen, lotgenotengroepen en levenskunstactiviteiten zijn altijd geworteld in het luisteren, zeggen initiatiefnemers Karin Segers en Jan Daem. “Het belangrijkste is dat de mens zichzelf ten diepste leert kennen.”

Anja T’Kindt gebruikt ignatiaanse achtergronden, haar vroegere studie filosofie en haar levenservaring bij De Ark om over zingeving in gesprek te gaan. Zo trekt haar Inspiratiekaravaan een tijdje op met mensen, totdat die op eigen kracht verdergaan. “Dat we erop vertrouwen dat het goed komt, is een diepmenselijke en diepchristelijke gedachte.”

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​