Onze kerk kijkt naar binnen en naar buiten

Afbeelding
Onze kerk kijkt naar binnen en naar buiten
Het bisdom Hasselt, Christen Forum Limburg en het christelijke opinieweekblad Tertio slaan de handen in elkaar om u een rijk gevuld inhoudelijk tweeluik aan te bieden. Tijdens een eerste avond richten we de blik naar binnen: we staan stil bij onze relatie met Rome en de wereldkerk. De tweede avond kijkt naar buiten, naar onze samenleving die verhardt en hoe daarmee om te gaan.
21.11.2022
20:00
Hasselt

De eerste avond van dit evenement vindt plaats op 17 oktober 2022.
De tweede avond vindt plaats op 21 november 2022.

Telkens bedraagt de inkom 5 euro.

Welkom in Rome

Het bisdom Hasselt, Christen Forum Limburg en het christelijke opinieweekblad Tertio slaan de handen in elkaar om u een rijk gevuld inhoudelijk tweeluik aan te bieden. Tijdens een eerste avond richten we de blik naar binnen: we staan stil bij onze relatie met Rome en de wereldkerk. De tweede avond kijkt naar buiten, naar onze samenleving die verhardt en hoe daarmee om te gaan.

De eerste avond met als titel “Rome en de wereldkerk. Ver-van-ons-bed of nieuwe zuurstof voor ons geloof?” vindt plaats op 17 oktober. Na een inleiding van Vaticanist Emmanuel Van Lierde, auteur van het boek Welkom in Rome. Kruispunt van de wereldkerk, getuigen bisschop Patrick Hoogmartens, Bijbelwetenschapster en de nieuwe decaan van de faculteit Theologie & Religiewetenschappen Bénédicte Lemmelijn, pastoor-moderator Innocent Oedraogo en jongvolwassene Annemie Coninckx over hun ervaringen met Rome en de wereldkerk. Na afloop kan er worden nagepraat tijdens een receptie.

De tweede avond op maandag 21 november kreeg als titel: “De eerste steen of een tweede kans”. Na een inleiding van filosoof Guido Vanheeswijck belichten ere-rechter Tony Heeren, gevangenisaalmoezenier Siska Deknudt en moraaltheologe Ilse Cornu tijdens een panelgesprek elk vanuit hun ervaringen en expertise het belang van vergeving voor het vredevol samenleven in het gezin, in de bredere maatschappij, in de ruime wereld en in de kerk.

Lezing Emmanuel Van Lierde, Vaticanist en oud-hoofdredacteur van Tertio

Afbeelding
Cultuurcentrum Hasselt

Cultuurcentrum Hasselt

Kunstlaan 5
3500 Hasselt